Vragenblok 1: 

1 Willem zit in de put aan het einde van de wereld, wat is volgens hem het echte leven?
2 Wat was het kenteken van de vrachtwagen van Winder Limmen die de stoomtrein Bello heeft vervoerd na zijn laatste rit?
3 Combien de points as-tu besoin quand tu écris en morse le nom de la chanteuse des quatre-vingt-dix-neuf montgolfières?
4 Ruben van der Meer en Jack Sparrow rijden in hun Volvo op vlaggetjesdag over de Erasmusbrug. Als je het binnen 30 seconden beantwoordt krijg je een bonus. Wat is het kaartnummer?
5 Met hoeveel punten verschil heeft St. Laurentius in 2015 de jotacross gewonnen ten opzichte van de nummer twee?
6 In Puerto Rico werd een bekende acteur geboren in een apocalyptische sekte. Geef zijn naam.
7 In welk jaar hebben Helma en Remco elkaar ontmoet in Zuid-Korea?

Vragenblok 2: 

8 De queen van de gebakken aardappeloutfit is als zesde aan de beurt bij de fotoshoot. Hoe heet de aflevering?
9 Je beschikt over de volgende vergelijking: (zie bron) Als bekend is dat z(t)=5 op t=0. Wat is z(t) dan op t=1?
10 Ola, yo soy Deshny. Lo hemos decidido: vamos a intentar comprar en España. El piso de obra nueva que tenemos en mente no estará listo hasta el 2023, pero bueno, ¡el primer paso ya está aquí! Creo que con los sueños se llega lejos, pero con aprovechar las oportunidades y el trabajo duro aún más. Así que nos dimos el paso y vamos a hacer todo lo posible para conseguir esa maldita hipoteca. Tenemos que lidiar con una inversión propia extrañamente alta y muchos requisitos (entre otras cosas porque se trata de una compra desde extranjero), pero mientras no lo intentes, ¡no lo sabes! Tenía dudas sobre si compartir o no este paso, porque ¿y si fallamos? Lo hicimos antes, en el agitado mercado inmobiliario holandés. Pero luego me acordé de que quería compartir nuestro camino hacia nuestro sueño de la manera más realista posible, precisamente porque luché bastante el año pasado con todas las compras de casas online que parecían ir sobre ruedas. Pero ya hemos hablado suficiente! A mi me gustaría saber algo sobre vuestro país. ¿Qué porcentaje de los hombres holandeses medía, hace tres años, por lo menos 15 centímetros más que un hombre promedio?
11 Emoji-puzzel
12 Hoeveel natuurkampeerterreinen uit het groene boekje, uit 2014, maken gebruik van een helofytenfilter?
13 Wat hoor je als klanten koffie van Barista Barrie drinken?
14 In welk natuurgebied waren De Soezen te vinden in de ochtend van 6 augustus 2019?

Vragenblok 3:

15 Hoe heet de bibliothecaris van Lincoln High School die met leerlingen zoent?
16 Welk bier drinkt men in H53743 in ifbl 32?
17 Iech lofet noa heem en iech woar pratsjnaas, van ing jewiettersjoel. I jedder jevaal, iech zien twsai doeve in ing boom zitse. Zeët die eng doef: “Roekoe”; zeët die anger: “Roekoe wa”. Mieng vroag aa uuch is: wie heesjt de sjtad woa iech ben?
18 Woordzoeker
19 Alkmaar heeft sinds jaren een stadsstrand aan de Noorderarcade, in 2016 lag aan het eind van het stadsstrand een wrak van een schip. Wat was de naam van het schip?
20 Welke kleur mappen werden er door de Jotacross organisatie gebruikt tijdens de laatst mogelijke vergadering van 2020?
21 Hoeveel kerken in de gemeente Alkmaar zijn oorspronkelijk gewijd aan de heilige Laurentius?

Vragenblok 4: 

22 Een fotograaf wil twee stops onderbelichten. De lensopening staat, na meting, op 8. De iso waarde en sluitertijd houdt hij gelijk. Op welk getal moet hij de lensopening zetten om die twee stops onderbelichting te realiseren?
23 Je wil een kabel strak om de maan Enceladus spannen. Helaas is de kabel één meter te kort. Je besluit de hele kabel in te graven en in een goot te leggen. Hoe diep moet die goot zijn zodat je kabel om Enceladus heen past? Rond af op hele centimeters.
24 Goedenavond scouts, mijn naam is Sara. Dit is een tandartsassistent. Mijn vraag is: is Nederlandse Gebarentaal een officiële taal ja of nee? Succes.
25 Je zit in een donkere kamer aan een bureau. Op het bureau staat een alarmklok, en een apparaat dat een bom blijkt te zijn. Op de bom zijn 3 draden aanwezig. De kleuren van de draden zijn van boven naar beneden, Rood, Wit, Blauw. Welke draad knip je door om de bom te ontmantelen?
26 Wat is het jaartal waarop de grote Laurentiusklok voor het eerst in Alkmaar werd geluid?
27 Je moet een bepaalde afstand houden volgens een VPRO presentator/host in tijden van crisis, maar hoevaak zegt hij de specifieke lengte in de eerste aflevering vanuit de situation room?
28 Rick komt elke dag van zijn werk om 17u met de trein aan. Michonne zorgt er steeds voor, dat ze stipt op dat moment met de auto bij het station arriveert. Rick stapt dan in en ze rijden huiswaarts. Op zekere dag komt Rick om 16u30 met de trein aan, waarvan Michonne niet op de hoogte is. Hij besluit naar huis te wandelen. Na enige tijd komt hij Michonne tegen, die op weg is naar het station. Rick stapt in en ze rijden naar huis. Nu blijkt dat ze 10 minuten eerder thuis zijn dan gewoonlijk. Hoe lang heeft Rick gelopen?

Vragenblok 5: 

29 Wat staat er op het bord dat Jaap vasthoudt op de tekening van Joost?
30 Het meisje met melk hangt graag wat rond in een museum waar je €20,- voor moet betalen. Wat is haar nummer?
31 Jak se jmenuje sladké pečivo s cukrem a skořicí, válcovitého tvaru, které se prodává zejména na vánočních trzích a ve stáncích na ulici?
32 Op welk puzzel-stukje van de puzzelball Globe uit 2004 van Ravensburger ligt SaeManGeum? Antwoord in cijfers.
33 Wat mag je als welp niet doen volgens het handboek om kwart voor 2 in de middag op een zomerkampdag.
34 Wat is de naam van de Boss die de zeer indrukwekkende archeologische opgraving heeft verstoord met zijn voet?
35 Er was eens een man die overdag een trein bestuurde. De eerste acht mensen die hij meenam gingen een voor een de trein in. Daarna reed de trein vijf minuten tot het volgende station. De volgende twaalf mensen deden er drie minuten over om in te stappen. De trein reed daarna negen minuten tot de volgende stop. De laatste zeventien mensen die in stapten deden er vier minuten over. De machinist reed tien minuten door en toen was hij bij de eindbestemming. Hoe laat kwam hij hier aan?

Vragenblok 6: 

36 Donald Duck koopt 500 gram ‘Edammer en beleg van Alkmaar’. Wat moet hij betalen?
37 Wat is het aantal cijfers 8 dat is voorgedrukt op het bewijs van lidmaatschap 2021 van de 8 Octobervereniging “Alkmaar Ontzet” dat voor alle leden identiek is?
38 ماهو اللون الذي تحصل عليه عندما تخلط الأزرق والأصفر؟
39 Kruiswoordpuzzel
40 Wat is de naam van het medische instrument op de afbeelding? Geef de Nederlandse benaming zoals wij die in 2021 kennen.
41 Wat is het huisnummer van de scoutsleider die zich graag verkleed als Dolly Parton?
42 Jack krijgt voor zijn 35e verjaardag een paar dagen New York cadeau. Hij vertrekt op 03-09-2021 09:12u naar JFK-New York in de Verenigde Staten met 450 euro aan contanten. Voor hij het vliegtuig instapt, wisselt hij zijn geld om naar US-dollars bij het GWK. Hij heeft voor hij van huis ging online zoveel mogelijk dollars besteld van de euro’s die hij had, zodat hij zeker wist dat het klaar lag voor hem. Omdat hij bij het GWK een rond dollarbedrag moet wisselen houdt hij nog wat euromuntjes over, die hij in een donatie-bus van het goede doel gooit.
Aangekomen op de luchthaven neemt hij een taxi naar Knickerbocker Avenue. Hij maakt een goede deal met de taxichauffeur en spreekt een bedrag van 30 dollar af. Aangekomen op zijn locatie bestelt Jack een Hellfire.
Hierna zwalkt hij 0,5 mijl naar zijn hostel. Hij betaalt hier voor een kamer waar hij twee nachten blijft en die hij deelt met 5 anderen. Voor de veiligheid besluit hij zijn spullen op te bergen in een locker met padlock. Jammer dat hij daar niet zelf aan gedacht had!
’s Morgens heeft hij zin in ontbijt, hij loopt naar Ange Noir Cafe voor een Americano en een Breakfast burrito.
’s Avonds heeft hij zin in pizza en hij zoekt op tripadvisor op waar in New York de beste pizza te krijgen is. Hij loopt naar het restaurant en bestelt een pizza Fresca en een Zest.
De volgende ochtend wil Jack wat van New York zien voor hij teruggaat. Hij besluit te voet en met de ferry naar de dierentuin in Central Park te lopen.
Na te hebben genoten van de pinguïns, de zeeleeuwen en het zien van een 4D-film neemt Jack dezelfde route terug naar het hostel en haalt zijn spullen op. Hier heeft hij afgesproken met dezelfde taxichauffeur als op de heenweg, om hem terug naar het vliegveld te brengen waar hij de vlucht van 22:00u terug naar Amsterdam neemt.
Terug aangekomen op Schiphol wisselt Jack zijn overgebleven dollars bij hetzelfde loket terug naar euro’s.
Hoeveel geld heeft hij nu? Rond af op hele euro’s.